Strikket pandebånd kan holde ørene varme om vinteren

Tag et pandebånd på om vinteren (foto: eventyrsport.dk)
Tag et pandebånd på om vinteren (foto: eventyrsport.dk)

Når danskerne skal bevæge sig udenfor i disse tider, så er der mange som sørger for ikke at fryse om ørene ved at bruge forskellige hovedbeklædninger. Dette kunne for eksempel være en hue. En hue er en klassisk hovedbeklædning, der trækkes nedover toppen af hovedet og er med til at isolere så varmen ikke forsvinder op i den blå luft.

Man kan købe huer af mange forskellige typer stof. Dette kunne være bomuld, som er en vegetabilsk fiber, som bruges i mange forskellige typer tekstiler og til mange forskellige beklædningstyper. Selvom bomuld godt kan være blødt, så findes der andre tekstiler, der isolere bedre end det.

Det kunne for eksempel være uld. Uld er animalsk og kommer typisk fra får, geder og  kaniner, som er specielt egnet til formålet.

Hvor bomuld kommer fra frøkapslen på en plante og skal kunne bringe frø rundt omkring, så skal ulden kunne isolere dyret ude i naturen, så det kan holde på varmen, og den egenskab kan man dermed overføre til det produkt, som man væver ud af fibrene.

Da størstedelen af varmen fra et menneskes krop stiger op i gennem hovedet, så er det en god idé at stoppe varmen fra at slippe væk med en hue. Samtidig, så er ørene en af de ting, der er udsat for frost, når det er koldt. Der er nemlig ikke meget blodomløb i ørene, og dermed er det også svært at holde dem varme.

Strikket pandebånd er et godt alternativ

Når man er aktiv og bevæger sig meget ude i kulden, så kan det nogen gange være irriterende at have hue på. Hvis man cykler, så producerer man en del varme, så hvis man ikke kan komme af med den, så kan det være ubehageligt. Samtidig så vil man måske gerne holde ens øre varme.

Svaret er et pandebånd. Pandebånd er en form for hue, hvor toppen mangler. Dermed har man kun det nederste bånd tilbage, der går rundt om hovedet og dækker panden, ørene og nakken.

Hvis du vil se mere om strikket pandebånd, så kig her

Find huer til børn her:

Huer holder børnene på legepladsen varme

Hold guldklumpen varm med en passende børnehue

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.